CINE SUNTEM

Concurs Piața Cibin

An:                            2023

Program:                 Comercial

Locație:                  Sibiu

Suprafață:             21031 mp

Status:                  Concurs

Propunerea noastră pentru concursul de arhitectură se învârte în jurul proiectării unei piețe publice dinamice și incluzive, care să acționeze ca un loc central de adunare, promovând conexiunile comunității, sărbătorind cultura locală și promovând practicile durabile. Inspirându-se din istoria bogată a piețelor ca centre de activitate pline de viață, designul nostru își propune să creeze o destinație vibrantă care să ofere o nouă viață în inima orașului.

Cadrul conceptual

Viziunea noastră pentru piața publică se bazează pe patru principii cheie: conectivitate, adaptabilitate, durabilitate și îmbogățire culturală. Prin integrarea perfectă a acestor elemente, ne propunem să creăm un spațiu care să servească nu numai ca piață, ci și ca catalizator social și cultural pentru comunitatea înconjurătoare.

Conectivitate

La baza filozofiei noastre de design se află convingerea că o piață publică ar trebui să servească drept o forță de legătură, atât din punct de vedere fizic, cât și social. Designul nostru include o rețea de căi prietenoase pentru pietoni, invitând localnicii și vizitatorii să navigheze fără probleme prin piață. Aceste căi acționează ca o legătură între diverse zone de piață, încurajând explorarea și facilitând interacțiunea dintre vânzători și patroni.

Adaptabilitate

Recunoscând nevoile în evoluție ale unei piețe, am proiectat spații flexibile care se pot adapta la diferite funcții și evenimente. Încorporând structuri modulare, standuri mobile și amenajări adaptabile, piața se poate transforma cu ușurință dintr-o piață agitată în timpul zilei într-un loc pentru evenimente culturale, spectacole și adunări comunitare seara. Această versatilitate asigură că piața rămâne relevantă și captivantă pe tot parcursul zilei și în diferite anotimpuri. Durabilitate

Designul nostru pune un accent puternic pe practicile durabile, urmărind să minimizeze amprenta ecologică a pieței. Piața va cuprinde spații verzi, grădini pe acoperiș și instalații agricole verticale, promovând agricultura urbană și oferind produse proaspete atât vânzătorilor, cât și vizitatorilor. Vom acorda prioritate sistemelor eficiente din punct de vedere energetic, materialelor regenerabile și strategiilor de gestionare a deșeurilor, creând o piață conștientă de mediu, care să fie un exemplu pentru întreaga comunitate.

Îmbogățirea culturală

Pentru a celebra moștenirea bogată și diversitatea comunității locale, piața va servi drept platformă pentru schimburi culturale și expresii artistice. Ne imaginăm spații dedicate pentru artizani, meșteri și artiști pentru a-și prezenta munca, promovând talentul local și păstrând meșteșugurile tradiționale. În plus, piața va găzdui evenimente culturale, festivaluri alimentare și spectacole live, creând o tapiserie vibrantă de experiențe care reflectă caracterul unic al regiunii.

Concluzie

Propunerea noastră arhitecturală pentru piața publică întruchipează o viziune a unui spațiu vibrant și incluziv care depășește noțiunea tradițională de piață. Prin integrarea conectivității, adaptabilității, durabilității și îmbogățirii culturale, ne propunem să creăm un hub dinamic care să stimuleze implicarea comunității, să celebreze identitatea locală și să susțină o economie locală înfloritoare. Cu designul său inovator și luarea în considerare atentă a nevoilor atât ale vânzătorilor, cât și ale vizitatorilor, piața noastră publică va fi o destinație emblematică și un catalizator pentru schimbarea pozitivă a structurii urbane a orașului.

 

Scroll to Top