CINE SUNTEM

Conac Grădișteanu

An:                              2020

Program:                  Cultural

Locație:                    Giurgiu

Suprafață:             3896 mp

Status:                     Avizare

Cu respect pentru detaliile istorice, Conacul Grădișteanu din comuna Grădiștea, județul Giurgiu, a fost supus unui proces meticulos de restaurare și reconversie, transformându-se într-un ansamblu de cazare rafinat și autentic.

 

Arhitectura conacului a fost readusă la viață prin restaurarea atentă a elementelor originale. Intervenția arhitecturală urmărește reîntregirea imaginii conacului, corelând restaurarea volumetriei cu noile cerințe funcționale, într-o manieră contemporană, sensibilă, mereu conștientă și în deplină legatură cu elementele arhitecturale originare.

 

De asemenea, s-a acordat o atenție deosebită restaurării paraclisului și turnului de pe latura de sud-vest, elemente arhitecturale ce au fost aduse la forma lor inițială. Fiecare cameră reflectă o combinație subtilă între istorie și  modernitate. Mobilierul a fost selectat cu grijă pentru a îmbina tradiția cu rafinamentul, iar culorile și texturile sunt alese pentru a evidenția atmosfera conacului.

 

Grădina din curtea interioară a fost reînviată în conformitate cu stilul inițial, oferind o oază de liniște. Reconversia Conacului Grădișteanu nu a fost doar o transformare a spațiilor, ci și o restaurare atentă a istoriei și a identității locale, oferind o experiență unică oaspeților care apreciază autenticitatea și frumusețea arhitecturală.

Scroll to Top